3.7.16

My FabrikK Styles - Vol.01 - Lime




Unfortunately, bad news keep coming from our country. We are trying to to things with this reality. We are thanking God that we are alive. we are even thanking more, when we are with our beloved ones. We are feeling lucky that we and the people who are close to us did not get hurt. However, we keep loosing people  and keep feeling sad deeply. We see the fact that "this could have happened to us" each and every day. We could have been in th Ataturk Airport. Any of us, any of you... We are trying to keep ourselves with the good wills along with the desperation and anger. I think we can be with the good will, when we spend our time more with our beloveds, with the things that we love doing more, helping those who need it and producing beautiful things. If you know that your exintance makes a difference and feel that what you are doing with the good will is worthwhile for not only you, but the whole world. Your inner energy level rises with this knowledge and process. So let's keep on doing it. Apart from that, nothing comes to my mind that would work. If you know, please tell me...
Now back to some colorful things that give us pleasure. That is why this blog has ever been made really. So let's do it.
This season I like being more colorful. I am especially interested in greens, yellow, blue, lilac and salmon colors. you know I like details and how a product is made matters to me. I would like to share more of those kinds of finds.
In this style, I have worn FabrikK handpainted t-shirt with white Zara culotte pants. Do you like it?
You should visit FabrikK's instagram account for more: https://www.instagram.com/fabrikadikoy/
Have a great Sunday...

Ne yazık ki, sık sık kötü haber geliyor ülkemizin her yerinden. Bunun içinde var olup, bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Hayattaysak ne mutlu diyoruz, şükür diyoruz. Sevdiklerimiz yanımızdaysa daha çok şükrediyoruz. Bizim yakın çevremize denk gelmediği için kayıplar, yaralanmalar, tramvalar kendimizi şanslı sayıyoruz. Ama aynı anda her an birilerini kaybediyoruz ve derinden üzülüyoruz. 'Hepimizin başına gelebilirdi'yi her geçen gün daha net görüyoruz. Hepimiz Atatürk Havalimanı'nda olabilirdik, tamamen hayatımızın içinde bir yer. Her geçen gün daha bir umutsuzluk ve çaresizlik ve kızgınlık bürürken, kendimizi iyilikte tutmaya çalışıyoruz. Bunu da, en sevdiğimiz insanlarla birlikte olup en sevdiğimiz şeyleri yaparak ve güzel şeyler üreterek sağlayabiliriz. Bir işe yaradığımızı hissetmek kesinlikle de içsel enerjiyi arttırıyor. Bu yönde bir şeyler yapmaya devam edelim derim. Bir de birilerine yardım etmek her zaman insanı belli bir sevgi dengesinde tutabiliyor. Aklıma da başka bir şey gelmiyor şu anda... 
Diyerek  şimdi biraz keyifli karelere dönelim istiyorum. Zaten bu blogun amacı da bu, doğrusu.:) Şöyle ki, bu sezon iyice renkli renkli olmak hoşuma gidiyor. Özellikle yeşil, sarı, mavi, lila ve somon yoğun şekilde gündemimde. Bilirsiniz detaylardır beni en çok cezbeden ve bir ürünün nasıl yapıldığı da ilgimi çeker. Sizinle de bu merakımın keşiflerini paylaşmaya devam edeceğim. Bu kombinde giydiğim FabrikK marka t-shirt el boyamasıdır. Bakalım bu kombini beğenecek misiniz? 
Fabrikadıköy hakkında kurucusu Yasemin neler diyor: 
"Kendi yarattığım markamın ismi "FabrikK" , açılımı "Fabrikadıköy"dür. İsim olarak fabrika veya "fabric" (kumaş) kelimelerini çağrıştıran ve yaşadığım semt olan Kadıköy'ün birleşiminden türemiştir.
Tasarladığım ürünler, FabrikK ismine ironi olarak, fabrikasyon değil elyapımıdır.
Gravür ve linol baskı sanatından esinlenerek geliştirilmiş basit bir yöntem kullanıyorum; tasarladığım motifleri blok silgilerin üzerine oyuyorum. Bu baskı bloklarını kullanarak, tasarladığım motifleri tişört, bluz, şal, çanta, cüzdan, ev tekstili üzerine uygulayarak baskı olarak çoğaltabiliyorum. Tasarladığım motiflerde genel olarak doğadan esinleniyorum. Sanırım bunun nedeni; İzmir Foça'da, bitkileri, hayvanları, böcekleri, gökyüzünü, denizi, deniz altını inceleyerek geçen bir çocukluk yaşamış olmamdır...
Asıl mesleğim mimarlık ve yoğun olarak çalışıyorum. Yoğun iş hayatım boyunca, her türden "kendin yap" projeleri ve yaratıcı elişi ürünler tasarlamak her zaman ilgi alanım olmuştur.
FabrikK bünyesinde ürün çeşitliliğimi genişletmek, seramik objeler ve mobilya tasarımları da  gelecekteki projelerim arasında... Takipte kalın :)" 
Güzel bir pazar olsun...
NOT: FabrikK, bugün de Moda Çay Bahçesi'nde Potlac Kadın Emeği Pazarı'ndaki tezgahında sizleri bekliyor.


Blouse/ Bluz: FabrikK
Pants/ Pantolon: Zara.
Heels/ Ayakkabı: Trendyol Milla.



















                                                                                         Photos by/ Fotoğraflar: F. A. 

No comments:

Post a Comment

I would like to hear what you think. Thank you for following...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...