8.11.12

Armoured Grace by Designroom - Zırhlı Zarafet Koleksiyonu

Being a woman in today's masculine world... How do you feel about it?
Being feminine means vulnerability, emotions, talking from the heart, living the life with intuitions, softness... How about being a man? Needs to protect, fight, has to be tough, unbeatable...
That's what has been taught to us. In order to survive in a Man's world, we -women- need armours, or how else would you exist? That's all what's been taught to us. right or wrong...contraversial issue.
"Armoured Grace" collection is about the femininty that women should feel and live freely behind the protection wall that she builds, in order to survive among the men.
The more harsh, impolite is the outside world of a woman, the more soft, vulnerable, shiny and beautiful with grace is the inside of a woman.
With these ideas, you will find big, thick, oversized, wool sweaters; metal, hard accessories; as well as sequined and lace shorts and skirts; silk, soft shirts; shiny necklaces; bow details anywhere; two sided handbags, shoes... All of them are telling you more about inside and outside of a woman today.
This dilemma will maybe lead you to discover yourself and think about the life you want to live.
Here is one shot of the collection.To be continued...
She says, "Don't mess with me...don't you even try!"
Gömlek/Shirt, Küpe/Earrings, Bileklik/Bracelet: Designroom 2012-2013

Bugünkü erkek dünyasında kadın olmak hakkında ne hissediyorsunuz?
Feminen olmak demek, kırılgan olabilmektir, duygular demektir, kalpten konuşmaktır, hayatı içgüdüsel-sezgisel yaşamak demektir, yumuşaklıktır... Peki ya erkek olmak ne demektir? Erkek korumak ister, savaşmak ister, katı olmalıdır, yenilmez olmalıdır...
Bunlar bize öğretilenler. Bir kadın olarak bu erkek dünyasında var olabilmek için de zırhlar giymek gerekir. Yoksa nasıl var olabiliriz ki? Değil mi? bunlar da hep öretilenler. Doğrudur, yanlıştır, tartışılabilir.
"Zırhlı Zarafet" koleksiyonu, kadının bu erkek dünyasında hayatta kalmaya çalışırken, kendi feminen dünyasını hissetmesi ve özgürce yaşabilmesiyle ilgilidir.
Dışarıdan kaba, sert, ulaşılmaz göründükçe bu kadın, içinde daha yumuşakbaşlı, kırılgan, parlak ve zarafet ile güzelleşmiş oluyor.
Bu fikirler ışığında koleksiyonda bulacaklarınız, kocaman, kalın, geniş kalıplı, yün kazaklar; metal, sert aksesuarlarla beraber parlak, dantelli şortlar ve etekler; ipek gömlekler; parlak kolyeler; çift taraflı çantalar, ayakkabılar... Kurdela detayları da herhangi bir yerde karşınıza çıkabilir. Hepsi size ve bize günümüz kadının içini ve dışını daha çok anlatabilmek için. Sizin de bu ikilemde kendinizi nasıl görmek ve yaşamak istediğinizi keşfetmeniz için.
Ve Koleksiyondan bir kare ile yazımı sonlandırıyorum. Devamı gelecek...
"Beni kızdırmak istemezsiniz..." dercesine...
Gömlek/Shirt, Küpe/Earrings, Bileklik/Bracelet: Designroom 2012-2013

No comments:

Post a Comment

I would like to hear what you think. Thank you for following...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...